Известие

Collapse
No announcement yet.

Нещо става с волана

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Нещо става с волана

Здравейте хора,
    от няколко месеца си търкалям една адски симпатична 145-ца, с която до сега не бях имал абсолютно никакви проблеми.
    Добре, но преди няколко дена се появи една много странна миризма идваща някъде от шофьорската врата, която напомня на изгорели кабели и това доста ме притесни. Така или иначе колата си се държи нормално, а и все още немога да открия източника на миризмата.
    Другия проблем, който ме безпокои доста повече открих тази сутрин като тръгнах с колата за работа. При завъртане на волана (без значение от посоката) почват да се чуват някакви умопомрачителни звуци и волана почва нервно да вибрира!!!
    Ако някой има идея на какво може да се дължи това, нека сподели. Така или иначе ще карам колата на сервиз, но поне да имам някаква бегла представа какво може да е.
    Благодаря ви предварително
    145 Junior 1.4 TS '98

Мисля че нещото което най мн натоварва кабелите е машинката на стъклото ако си с ел. стъкла .ама за да си сигурен тря да махнеш кората и да видиш кой кабел загрява. ако изобщо е кабел тва дето мирише. иначе за тропането на волана при мен беше се разбила рейката дано при теб да не е, че си е бая пара.
    146 1.6 twin spark 97 - тотална щета
    146 1.4 twin spark 97 junior за части
    146 1.8 twin spark 97 - продадена
    156 2.4 JTD Q2 Face 04 - настояща

Comment

за миризмата наизгоряло погледни си колекторните тръби ,дали няма залепнал някой найлонов плик там - доста често от високата температура залепват ,разтапят се и започва да мирише на изгорял кабел
      alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

При мене в началото като взех мойта 145-ца имаше едно бучене като въртях волана. Слабо,но се чуваше. Закарах я в сервиз и ми казаха,че било там нещо си на хидравликата станало. Срещу 20 лева вече го нямам този проблем
        Alfa 145 1.6 boxer 95г.
        Човек без пари е лайно,а лайно с пари е личност!

sigpic

Comment

Мерси за отговорите момчета.
          Тия дни ще скокна до някой сервиз и ще пиша какво е станало.
          145 Junior 1.4 TS '98

Comment

Що не вземеш преди да ходиш в сервиз, първо да провериш нивото на хидравличната течност? Ако има теч от рейката като нищо може да е спаднало нивото под минимума.
            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Съжелявам ако въпроса ми е тъп, но съм пълен лаик по отношение на колите, та как по-точно мога да проверя нивото на хидравлична течност? Т.е. мога ли сам да го направя?
              145 Junior 1.4 TS '98

Comment

Можеш и сам. Отвиваш капачката на казанчето за хидр. течност (монтирано е на панела пред предното стъкло до казанчета за спирачна течност) и отдолу на него има разграфена пластмасова линийка. Нивото трябва да е м/у min и max.
                Успех

Comment

Такам да се вклуча и аз..Като вартиш волана само вибрира или се чува и едно като виене от кам двигателя ??Да те олесня при намирането на казанчето - като отвориш капака и гледаш горе в левия ъгъл не тояно в ъгала как да го кажа абе гледаш нагоре и малко по вляво и до мой спомени капачката е червена на цвят и кам нея има едно малко маркуче за оттичане ако има течно с повече но това не е важно в случая,важното е че капачката беше червена ... Успех !!!
                  Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
                  Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
                  Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
                  Mercedes Benz A170 CDI FL '01
                  Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

Аз имам неща наум !
                    Със съединителя имаш ли проблеми?
                    Само да не е лагери на амортисиорите или нещо по рейката !
                    Alfa Romeo 33 IMOLA 1.4 i.e. 90hp. 1351 cc. 93 г. (907A)

Comment

Много сте отзивчиви, за което ви благодаря!
                      Токущо погледнах под капака на колата, значи казанчето, което предполагам че е за хидравлична течност е монтирано точно пред предното стъкло на капачката има стикер със символ, който наподобява волан, та там течноста е далеч под означението за минимум.
                      Също така до казанчето, което за течността за чистачките има друго, което несъм сигурен за какво е точно, но и то е дста под минимума, с други думи май предния собственик не е обръщал кой знае какво внимание на количката
                      Относно другите въпроси:
                      acko88 - да не само вибрира волана, но и се чуват някакви адски звуци!
                      RaIDeR Със съединителя също имам проблем, когато ходих да обслужвам колата при Бобо установихме че лагера на съединителя трака на умирачка, та и него трябва да сменям скоро.

Още веднъж мерси за мненията!
                      145 Junior 1.4 TS '98

Comment

Спирачната течността трябва да е жълтеникаво прозвачна тя също се ползва и за съединителя ,ако не е добре обезвъздушен съединителят отделя лошо ,хидравликата на волана сама се обезвъздушава ! Другото казанче е с червена течност тя е за хидравликата ! Смени ги и двете общо ще ти струва 20-тина лева без труд !
                        Виенето е нещо съвсем нормално все пак има огромно улилие особенно на място ! А тея вибрации немога да си ги представя (опиши по-подробно) и все пак започни от смяна на течностите !
                        Alfa Romeo 33 IMOLA 1.4 i.e. 90hp. 1351 cc. 93 г. (907A)

Comment

Първоначално публикувано от RaIDeR
                          Течността на хидравликата трябва да е жълтеникаво прозвачна тя също се ползва и за съединителя ,ако не е добре обезвъздушен съединителят отделя лошо ,хидравликата на волана сама се обезвъздушава ! Другото казанче е с червена течност (спирачна)-абразивна....
                          Глупости!
                          Червената течност е САМО за хидравликата! Жълтеникавата течност е спирачна течност и се използва за СПИРАЧКИТЕ И СЪЕДИНИТЕЛЯ

Айде мислете малко преди да пишете. Ше прочете някой и ше вземе да сипе спирачна течност в хидравликата та циркът да е пълен.

Comment

Колеги, извинявам се за нахалството, но преди няколко дни забелязах, че в казанчето за хидравликата на волана няма никой. Искам само да попитам какво се налива в него? Нещо специално ли е, хидравлично масло ли или какво? Благодаря за разбирането!

Comment

Налива се масло за автоматични скоростни кутии, иначе казано ATF. Рубиненочервено е и струва към 10-15 лв литъра.

Comment

Working...
                              X